Tuesday, 30 May 2017

TRAVELOG CAMBODIA: ITINERARY AND BUDGET 4D3N SIEM REAP

No comments
wehuuuu...assalamualaikum...
baru sempat nak update my latest trip aritu...
kebusyan standard la kalau ko dah g bercuti namenye..makanya masuk keje melambak2 la atas meja..
so, here we are...
nak share kat korang Itirenary yang korang boleh follow if korang ke Cambodia..


simple trip and free n easy je sbenarnye...
trip ni jadi pun sebab geram ngan tiket promo time tu...
flight return dapat RM164..not bad la..hihi
so, iti ni pun main redah je..cuti pon last minute approve..huhu

Tuesday, 16 May 2017

MENANG CONTEST BIG BABY FAIR LAZADA

2 comments
weeee....punye lame kan..baru nak update blog nih...
just nak share ngan korang2 sume yang ade tuk bace my blog nih...
tak bace pun aku nak simpan jadi kenangan jugak..haha

aku ni nak kate rajin join contest tu tak jugak..
if free memang aku join la...
and tengok free ke x..

ni cite throwback la ye...
aritu kan Lazada buat kaw2 nye sale sempena birthday Lazada..
aku join jugak contest tu tapi takde rezeki..
then ade contest tuk Baby Fair pulak..aku join jugak lagi...
nah..ni ENTRY tuk contest tu...
dah join memang kadang2 aku ni lupe due date diorang announce winner...
padahal hari2 time tu tengok page Lazada..haha
sampaikan kakak ngan abang aku kate aku ni dah ade share kat Lazada...herhh...


Monday, 10 April 2017

TRAVELOG JOGJA DAY #6 : PASAR BERINGHARJO

No comments

Assalamualaikum...
wehuuu...finally..sampai jugak kat part last tuk vacation Jogja ni...
mereput orang nak tunggu part final day aku ni agaknye...
its ok..last day ni simple je..

 tuk hari tu nye plan..santai je..
bangun pagi tu lambat sket sebab plan tuk hari last adalah free n easy shopping before fly balik Malaysia..
so, bangun pagi, check out, breakfast and terus ke Pasar Beringharjo..
actually aku takdela nak shopping sangat..
cuma dah ade time tu bole la nak cari pape buah tangan tuk mak ayah aku kan..

pinjam gambar en google..xsempat nk snap aritu..hihi

Thursday, 6 April 2017

TRAVELOG JOGJA DAY #5 : PUNTHUK SETUMBU, CANDI PRAMBANAN, CANDI BOROBODUR, CANDI PAWON, CAMERA HOUSE & MALIOBORO STREET

2 comments

wehuuu...i'm back!!
standardlaa...bukan fulltime blogger gini la gayenye...
ni try nak kejar update entry travel yang ni before next vacay...
hamboooiii..dah ade next vacay tu...haha
ok..2 more entries to go...dah masuk day #5 dah pon ni...

for this entry adalah major highlight ke Jogja...
apsal major??sebab aku teringin sangat nak ke sini lepas belajar sejarah time kat skolah dulu...
aku kan budak nerd...study kena ade visi dan misi..haha..travel aje aku pkir..
ok,tuk iti hari ke 5 still bangun awal pagi subuh sapi'e..hahaha
pagi tu gerak ke Punthuk Setumbu to catch the sunrise kononnye...


Monday, 27 March 2017

LAZADA MALAYSIA BIG BABY FAIR

8 comments




wehuuuu...Lazada 5th birthday's crazy sales still takleh nak move on..
sekali nampak "Big Baby Fair" yang memang ditunggu2 oleh sume parents..
yang xkawen ni pon hari2 duk membelek website Lazada tu..ni baby fair sure yang parents lagi la membelek ni...
membeli tu for sure ade... mane bole tahan tengok sales promotion last week kan...
so,this week...tengok lagi...hiihi
service..still the best.. yang last week sempat grab 3 items... 
one more item waiting for delivery..

usha2 website arini nampak "Lazada's Big Baby Fair" yang 
mana berlangsung start 27 Mac till 2nd April..
yang best korang boleh enjoy the promotion up to 85% tu...sape yang tak tengok tu memang rugi sangatlaaa... 
boleh kata sume barang baby dan keperluan baby ada dijual di Lazada..
dan untuk ibu2 and parents yang bekerja no more excuse tuk tidak shopping for your kids kan..
for me yang single ni plak..still ok for me tuk tengok baby fair..
almaklumla..anak buah ramai ok..haha
lame2 makcik die ni yang lebih2 beli baju baby..hahaha
so, jangan lepaskan peluang...
put Lazada into ur favorite search like me..hahahaha...


TRAVELOG JOGJA DAY #4 : GUNUNG MERAPI, TAMAN SARI, GUMUK PASIR, PANTAI PARANGTRITIS & MALIOBORO

2 comments



Wehuuu...assalamualaikum...
fuhhh..kebusyan tahap melampau...
ok jom continue my journey on day #4...

tuk yang hari ke 4 jugak adalah tempat wajib korang pergi kalau ke Jogja..
misi mengejar sunrise...
awal pagi pukul 430 dah bangun terus menuju ke Gunung Merapi...
sampai sane solat siap2 before naik jeep untuk ke kaki gunung...
sampai je kat kaki gunung gelap lagi..so bole la korang nak setup kamera ke ape tuk tunggu sunrise..
 

 

Friday, 17 March 2017

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST 2017

No comments
assalamualaikum...
hari ni kite selit jap entry special for Lazada dulu eyh..
boleh kate hari2 bukak website Lazada..
tetibe bukak page ni nampak lain plak..
SsshHHHhhh...
opppssss..
Happy 5th Birthday LAZADA!!!!
hurrmm..ape lagi..jom la kite terjah sebab sekarang Lazada tengah ada potongan harga diskaun sampai 90% starting 22-24 mac ni...
so take note siap2 ok..


http://www.lazada.com.my/ 

Monday, 6 March 2017

TRAVELOG JOGJA DAY #3: GOA PINDUL,HUTAN PINUS,PANTAI TIMANG,SELLIE COFFEE & ALUN2 KIDUL

5 comments

halluuu....fuhhh..berpeluh nak kejar mase nak update trip nih..
ok..day #3 dah...yang ni antara major places jugakla kat Jogja..
antara tempat wajib yang  korang kena singgah kalau ke sane...

yeapp..jom jela layan tuk hari ke 3 la kirenye kat sane kan..
pagi2 lagi dah bangun and breakfast dulu kat homestay...
menu??not bad..nasi soto..hihi..

Friday, 24 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA DAY #2 : SIKUNIR, DIENG PLATEAU, CANDI ARJUNA

No comments
morning...salam jumaat...
tetibe hujan lebat pagi ni...weeee...memori kat Dieng sungguh...
ok sebab entry ni akan banyak gambar..so we make it short la ye..hihi..
 ni la highligh tuk holiday kali ni...

ONE DAY AT DIENG..
 


travelbuddies...

Tuesday, 21 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA DAY #1 : BUKIT RHEMA & DIENG

No comments

assalamualaikum...
hurrrmm...lame nye amik mase nak update blog nih...
standardla..balik dari holiday je sure ade lambakan keje kt atas meja nih..
ok..so entry ni akan start cover day by day tuk holiday kt Jogja aritu...

first day flight sampai kat Adisujipto Airport dah tengahari..
konon nak fefeeling jadi tourist ade orang pegang nama kat luar airport..
tapi nan hado..sebabnye guide kitorang si Didik tu dah kenal muke aku...
so,dari jauh duk laung nama aku..ok so sweet of u la..haha

so follow iti yang asal...terus ke Gereja Ayam tuk hari tu...
b4 that, singgah kat petrol pump tuk solat and beli jajan sebagai peneman tuk a long journey hari 1st tu..
sebabkan perut dah kenyang lunch dalam flight, makanya boleh la lelap kejap sejam lebih nak sampai ke Bukit Rhema tu...

FULL ITI AND BUDGET JOGJA
ni la gereja nye..

Monday, 13 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA: FULL ITIRENARY AND BUDGET 6D5N YOGJAKARTA, INDONESIA

9 comments

Helloooo...
wehuuuu...i'm back....lame pulak pergi bercuti kan...
ok..for this year, masuk bulan Februari baru dapat berjalan...
so far..superb experience and moment sebagai good start tuk 2017 ni..
maybe ramai yang share iti Jogja dah kan..tapi for me trip aku ni rare sket je sebab lepak semalam kat Dieng..
one of a must visit place kt Jogja yang jarang orang g... 
and tak ramai yang review pasal Dieng..tapi still ade la..

fuuuhh...siap jugak full iti and budget khas tuk entrance + cost wajib kat sane..
kos untuk makan and kos2 lain korang nak shopping pandai2 la buat kire2..
sebabnye kos yang tu sure berbeza ikut nafsu berbelanje masing2 ok..hiks..
and budget yang aku share ni adalah sharing cost for 5 pax...
so makin ramai korang g makin murahla jadinye..

 
Highlight tuk trip kali ni...

Wednesday, 11 January 2017

TRAVELOG DIY: DINDING RUMAH CORAK BERSEGI

2 comments

salam New Year....
lame tak mengupdate blog yang sunyi ni kan...hihi
for this new year, tetibe ter"rajin" nak mengecat dalam rumah tu kasi nampak cun sket..
ternampak idea DIY nih kat FB..
duk usha color ape yang sesuai and cantik nak diconteng ke dinding...

setelah beberapa minggu wat research...
cewaaahhh..xde research nye...g search cat je..
so..weekend aritu terjadila weekend project bersama adik aku tu...
gigih la pagi2 hari duk ngadap dinding...hihi... 

step by step how to draw and color your wall ok...

teruknye nampak dinding lame tu..