Friday, March 17, 2017

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST 2017

assalamualaikum...
hari ni kite selit jap entry special for Lazada dulu eyh..
boleh kate hari2 bukak website Lazada..
tetibe bukak page ni nampak lain plak..
SsshHHHhhh...
opppssss..
Happy 5th Birthday LAZADA!!!!
hurrmm..ape lagi..jom la kite terjah sebab sekarang Lazada tengah ada potongan harga diskaun sampai 90% starting 22-24 mac ni...
so take note siap2 ok..


http://www.lazada.com.my/ 


sempena birthday LAZADA yang ke 5 ni ada contest special tuk blogger..
dah la Lazada selalu bagi hadiah best kat blogger..hihi..
and for me yang memang pelanggan setia Lazada ni memang sure la nak join..




hamboiii..kemain banyak membeli belah kan..
since 2014 and more years to come..I.Allah...
haihhh siap dah ade masuk dalam cart plak lagi tu.."̮ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ
kan dah kate i memang pelanggan setia.. 
so,nak join contest kena jawab dulu soalan cepumas..

LAZADA BIRTHDAY CONTEST

a. Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

1). Diskaun
macam-macam diskaun korang leh dapat..diskaun tuk pengguna Maybank,CIMB,RHB dan macam2 la..rugi tak grab...
2). AirAsia Big Points
sebab aku ni rajin travel, so setiap pembelian kat Lazada ni sangat bermakna..
dapat tambah point tuk travel!!! hihi..
3). Delivery
and yang paling best delivery sistem Lazada ni yang korang boleh dapat dalam masa sehari kalau korang betul2 perlukan barang tu cepat...and the best part is..the trusted web yang korang boleh beli tanpa rasa was was..gituuu...
4). Review
kalau korang tak pasti condition barang tu, korang try bace review dari pembeli2 sebelumnya.
so far tak pernah mengecewakan...rajinkan diri baca review k..

b. 3 Pilihan Utama Produk Lazada Malaysia yang menjadi pilihan hati saya?

1) Sony A5100 Mirrorless Camera 24.3MP with 16-50mm Lens

termimpi2 dengan kamera ni..
 I love gadget sooooo much!!
and sekarang ni tengah berangan nak dapatkan this kamera..
now pergi travel harap pada kamera phone je sebab nak senang bawak sbenarnye..
if ada kamera ni sure gambar travel makin cun and yang penting senang dibawa...
and if beli kat Lazada memang sure puas hati sebab warranty tetap ada dari Sony Malaysia sendiri..
sambil2 tu boleh compare harga dengan senang hati sebelum decide nak beli..

2. Karrimor Bobcat 65 Rucksack (Hedge)

Makin rajinla travel lepas ni..

ok..beg ni antara yang aku sure akan scroll kat Lazada sebab beg2 yang ada dalam page Lazada antara yang berkualiti and yang penting korang boleh percayai originality beg tu sendiri..
so xde sebab tuk korang say no to any products yang dijual di Lazada kan..

3. Panasonic Air Purifier

 


ok..yang ni keluar sket dari hobi travel tu...
disebabkan ade anak2 bulus kat umah..so memang aim nak ade air purifier ni...
semua di hujung jari...
senangnye ade Lazada kan.. 😊

c. Bagaimana anda rasa Lazada Malaysia boleh dipertingkatkan?
1). Jenama Sendiri
for me, why not Lazada keluarkan barang dan produk jenama Lazada sendiri?
sebab Lazada pun dah dikenali dan trusted plak tu,so kalau ade barang atas jenama Lazada sendiri dengan harga yang berpatutan sure boleh tandingi produk sedia ada.
2). COD (Cash on Delivery)
based on experience beli barang yang more than hundred, why not Lazada bagi option tuk COD (cash on delivery) jugak macam barang2 yang lebih murah yang lain. kadang2 kita lebih prefer bayar cash bila barang sampai..
3). Blacklist Seller
kadang2 ternampak dekat review produk tu ramai yang tak puas hati dengan produk yang diorang dapat. why not Lazada take action on this seller by blacklisting them sebab diorang jugak akan memburukkan nama Lazada tu sendiri..
  
d. Apa ucapan hari jadi anda untuk Lazada Malaysia?
Happy 5th Birthday LAZADA!!!
Moga terus sukses and memberikan servis terbaik untuk setiap produk yang dijual..
and hope more collaboration with bloggers after this.
GOOD LUCK!!!







No comments:

Post a Comment

Paling Popular