Tuesday, 30 May 2017

TRAVELOG CAMBODIA: ITINERARY AND BUDGET 4D3N SIEM REAP

No comments
wehuuuu...assalamualaikum...
baru sempat nak update my latest trip aritu...
kebusyan standard la kalau ko dah g bercuti namenye..makanya masuk keje melambak2 la atas meja..
so, here we are...
nak share kat korang Itirenary yang korang boleh follow if korang ke Cambodia..


simple trip and free n easy je sbenarnye...
trip ni jadi pun sebab geram ngan tiket promo time tu...
flight return dapat RM164..not bad la..hihi
so, iti ni pun main redah je..cuti pon last minute approve..huhu
DAY #1
- Arrive at Airport
- Pickup by tuktuk ke hostel
- Check in
- Free n Easy (merayau ke night market)
- Dinner & zzZZzz

DAY #2
- 4:30am - Sunrise at Angkor Wat ($37)
- Visit all temples (Angkor,Bayon,Ta Phrom)
- 2.00pm - Lunch area Masjid ($4.5)
- Balik Hotel melepak sampai petang
- Merayap area night market
- Kebab ($2)

DAY #3
- Breakfast
- Lotus Farm ( $1 for 2 person)
- Lunch at Backpackers restaurant ( $4)
- 2.30 pm - Cultural Village ($15)
- 8.00 pm - Finish at cultural village terus ke night market tuk last shopping
- Kebab ($2)

DAY #4
- Breakfast at hostel
- 12 pm - tuktuk pickup transfer to airport
-Bye Bye Cambodia

 COST:
Tuk Tuk : $13 per person (2 days /$13 per day)
Hostel    : $21 for 3 nights
Entrance: $53 (Angkor Wat, Lotus Farm & Cultural Village)
Food      : $20
Shopping $14

TOTAL  : $121

 all in all, trip ni memang bajet trip yang xbanyak belanje aku keluar..
cukup bawak $100 dari Malaysia tuk total 4 hari..
tu pun ade lebih lagi sebab actually xbanyak tempat kitorang cover..
just pergi yang basic je...

and tuk tuk yang aku pakai pun $13 sehari..tu pun xgune sampai sehari pon...
banyak time kitorang merayap jalan kaki area hostel je memandangkan hostel tu boleh kate kat area tumpuan kat sane...
bagi korang yang bercadang kat sane aku nasihatkan satu je..
biar bayar lebih sikit untuk tuk tuk driver asalkan korang puas hati dengan service dan xtvt yang memerlukan translator..
sekian...

pppsstttt: bile travel baru korang dapat macam2 pengalaman...



No comments :

Post a Comment