Friday, March 17, 2017

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST 2017

assalamualaikum...
hari ni kite selit jap entry special for Lazada dulu eyh..
boleh kate hari2 bukak website Lazada..
tetibe bukak page ni nampak lain plak..
SsshHHHhhh...
opppssss..
Happy 5th Birthday LAZADA!!!!
hurrmm..ape lagi..jom la kite terjah sebab sekarang Lazada tengah ada potongan harga diskaun sampai 90% starting 22-24 mac ni...
so take note siap2 ok..


http://www.lazada.com.my/ 

Monday, March 6, 2017

TRAVELOG JOGJA DAY# 3: GOA PINDUL,HUTAN PINUS,PANTAI TIMANG,SELLIE COFFEE & ALUN2 KIDUL


halluuu....fuhhh..berpeluh nak kejar mase nak update trip nih..
ok..day #3 dah...yang ni antara major places jugakla kat Jogja..
antara tempat wajib yang  korang kena singgah kalau ke sane...

yeapp..jom jela layan tuk hari ke 3 la kirenye kat sane kan..
pagi2 lagi dah bangun and breakfast dulu kat homestay...
menu??not bad..nasi soto..hihi..

Friday, February 24, 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA DAY #2 : SIKUNIR, DIENG PLATEAU, CANDI ARJUNA

morning...salam jumaat...
tetibe hujan lebat pagi ni...weeee...memori kat Dieng sungguh...
ok sebab entry ni akan banyak gambar..so we make it short la ye..hihi..
 ni la highligh tuk holiday kali ni...

ONE DAY AT DIENG..
 


travelbuddies...

Tuesday, February 21, 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA DAY #1 : BUKIT RHEMA & DIENG


assalamualaikum...
hurrrmm...lame nye amik mase nak update blog nih...
standardla..balik dari holiday je sure ade lambakan keje kt atas meja nih..
ok..so entry ni akan start cover day by day tuk holiday kt Jogja aritu...

first day flight sampai kat Adisujipto Airport dah tengahari..
konon nak fefeeling jadi tourist ade orang pegang nama kat luar airport..
tapi nan hado..sebabnye guide kitorang si Didik tu dah kenal muke aku...
so,dari jauh duk laung nama aku..ok so sweet of u la..haha

so follow iti yang asal...terus ke Gereja Ayam tuk hari tu...
b4 that, singgah kat petrol pump tuk solat and beli jajan sebagai peneman tuk a long journey hari 1st tu..
sebabkan perut dah kenyang lunch dalam flight, makanya boleh la lelap kejap sejam lebih nak sampai ke Bukit Rhema tu...

FULL ITI AND BUDGET JOGJA
ni la gereja nye..

Monday, February 13, 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA: FULL ITIRENARY AND BUDGET 6D5N YOGJAKARTA, INDONESIA


Helloooo...
wehuuuu...i'm back....lame pulak pergi bercuti kan...
ok..for this year, masuk bulan Februari baru dapat berjalan...
so far..superb experience and moment sebagai good start tuk 2017 ni..
maybe ramai yang share iti Jogja dah kan..tapi for me trip aku ni rare sket je sebab lepak semalam kat Dieng..
one of a must visit place kt Jogja yang jarang orang g... 
and tak ramai yang review pasal Dieng..tapi still ade la..

fuuuhh...siap jugak full iti and budget khas tuk entrance + cost wajib kat sane..
kos untuk makan and kos2 lain korang nak shopping pandai2 la buat kire2..
sebabnye kos yang tu sure berbeza ikut nafsu berbelanje masing2 ok..hiks..
and budget yang aku share ni adalah sharing cost for 5 pax...
so makin ramai korang g makin murahla jadinye..

 
Highlight tuk trip kali ni...

Paling Popular