Friday, 2 September 2016

TRAVELOG SINGAPORE:PERMAINAN WAJIB TRY DALAM USS

3 comments
wehuuuu...sementara semangat holiday tak abis lagi ni better aku update cepat..
almaklumla..kang xde masa sure tak berupdate blog ni..
elok sangatla dengan title "sunyi" tu kan...

ok..entry kali ni nak share dengan korang games yang wajib korang try kalau g USS
hurrmm..kalau ikutkan memang tak sempat la nak try sume game tuk satu hari tu..
tempat dah la besar..ngan nak beratur take turn main lagi..
tu belom amik kire badan dh penat and lapar tu..hihi...so choose ur games wisely..hihi

ok jom tengok ape yang best...
aku rank ikut paling the most yang paling best la eyh..
tapi ikut aku nye rank ni adalah ikut orang yang suke challenge...
masuk2 je korang kena lari ke kanan dlu..





The best ride kat dalam ni..kena g Sci Fi City



 1) Transformers ride
actually kat sini ade 2 categories:

i) Roller Coaster Ride (tak boleh bawak ape2..loker free 45 minit)
kat sini kena tgk jugak waiting time..kalau xsampai 45 minit okla..
if x kena la korang bayar time seterusnya loker tu..
bagi aku ni paling the best and mencabar..
and aku sempat naik yang merah je..yang biru lagi mencabar..
tapi waiting time melampau lame..so lupekan jela..



ii) Transformers 3D Ride (boleh bawak beg)
yang ni pon not bad..slalu korang akan jumpe yang ni dulu..
so, b4 naik roller coaster leyh amik mood naik yang ni dlu..
best la..sume orang duk berkejar nak ke sni kan..


2) Ancient Egypt (tak bole bawak beg..loker free 45 minit)
korang xyah risau sebab bende ni sebelah2...
abis main roller coaster terus masuk kat ancient Egypt plak..
main roller coaster dalam gelap..serius seram...tunggang terbalik aku dalam tu...



3) Waterworld (santai..bawak je beg)
yang ni korang akan tengok pembikinan cerita live..
memang sini kalau nak tengok korang kena tengok pukul bape show tu..
kalau tak memang terlepas la..xsilap ade 2x je..
sini memang best...nak basah kena air duk seat paling bawah..


4) Canopy Flyer
yang ni kat Jurassic Park nye side..
nak santai2 main la ni..best jugak..
macam naik buai tapi gile laju..and xlame pon..aku rase seminit je kot..best!!



5) Jurassic Park (bole bawak beg tapi basak sendiri tanggung..loker $4 sejam)
yang ni duk kena get ready tuk basah tu...

untuk aku benda ni biase2 je..pening sebab bot tu berpusing2 kat dalam tu..
and part paling seram bile bot ko kena tarik naik atas and ko ingat akan terhempas ke bawah..
tapi tidak..haha

6) Far Far Away (bole bawak beg)
haaa...yang ni best gak..Shrek 4D..make sure masuk korang g duk seat paling depan..
time die bersin korang kena la sembur air..
time naik kuda terasa la naik kuda..haha



7) Light, Camera, Action (bole bawak beg)
yang ni aku rase best la jugak..tengok macam mane diorang wat film live..
taufan dalam studio..
tapi spoil mood aku bile masuk2 memang row tu kena masuk depan skali..and xleyh nak duk belakang..
sah2 la sape duk depan tu basah kan..tapi best gak..

8) Donkey Show (bole bawak beg)
yang ni kat area Puss in Boot tu...
setakat nak isi mase terluang bole jugak masuk..
bole la join joget lambak dalam tu..budak2 suke kot..
orang besar cam aku ni part dancing ramai2 tu suke la..haha 

all in all, rasenye sume games yang best kitorang dapat try..
yang xbape best pon kitorang try...
tips yang aku rase berkesan tuk dapat main sume ride adalah..NO PHOTO SESSION..
kitorang decide 1 round simpan sume phone and just try sume games..
lepas lunch baru kitorang round sekali lagi tuk photo session je..
yeapp..it works...
ok daaaaa.....






3 comments :

  1. masuk tempat macam ni kalau kata pukul 8pagi bukak pkul 745 dah kena terpacak depan kaunter. time dia nak tutup baru balik. kalau tidak tak berbaloi bayar mahal tapi dapat main sikit je hihihi

    ReplyDelete
  2. tu laaa..lg setengah jam nak bukak pon dh queue dah panjang..
    memang kne awal and balik time nak tutup kekdahnye..hihi

    ReplyDelete
  3. wowwwwwwwwwwwwwww . extreme betol..

    Apa pun terjah Nil ye ada something Join la jommmmm

    SEGMEN BLOGWALKING EXCHANGE LINK NH

    JOM JOINNNNN.... ada hadiah ada followers.. ada komen.



    http://nilamhimawari.blogspot.my/2016/09/segmen-blogwalking-blog-exchange-link-nh.html

    ReplyDelete