Tuesday, 30 August 2016

TRAVELOG SINGAPORE:TIKET USS MURAH DARI FIQRAH GLOBAL SETELAH DITIPU AGEN TIKET

4 comments
assalamualaikum...alhamdulillah masih lagi disini..
kali ni nak wat special review untuk tips korang nak beli tiket USS...
bagi yang rase nak senang boleh deal terus dengan website Resort World Sentosa terus...

WARNING: entry ni panjang untuk kasi korang paham story sepenuhnye..

tapi tuk kami2 yang memang trip ala bajet ni kena la betul2 cari yang murah..
so, cari punye cari jumpe la satu agen ni yang memang jual tiket murah kat Insta..
for me, kalau nak beli ape2 yang melibatkan harga yang agak murah kena la check betul2 kan..
so, inisiatif yang aku ade cuma tanye pada orang yang pernah beli tiket dengan agen tersebut...




so, here the story yang buat kepala aku serabut sangat..
sebabnye..deal dengan agen yang xnakbertanggungjawab ni..
agen tu aku rase kalau korang cari tiket paling murah memang die la yang jual..
so, sape xnak murah kan..
aku rase sebulan sebelum lagi aku dah booked ngan die..and confirm date..
die pon cakap yang dah bayar ni dah confirm..ok settle bab tiket..
sehari sebelum g nanti tiket akan di send ke whatsapp dan email..

Jumaat petang..bile ditanya pasal tiket die cakap sebelum pkul 11mlm akan dapat..
tibe2 msg masuk cakap tiket takde..supplier kata xde..
ok..memang mengundang kemarahan orang yang dah turun JB and misi nak ke USS ni..
and die hanya bagi option tuk aku beli tiket kat website sendiri atau walk in kt USS..
bagi aku sebagai customer, patutnye bukan macam tu service yang die patut bagi..
kalau betul die jaga customer and bukan aniaya orang..die akan cuba dapatkan jugak tiket tuk kami..
ni x..sorry pon hanya sekali time nak bagitahu tiket takde tu..
seriously..nak je aku bom insta die..tapi harap ko xbuat kat org lain..

finally, sambil have late lunch kat JB..aku Google another agent..
and alhamdulillah jumpe orang yang pada aku sangat bertanggungjawab..
nope..ni bukan puji melambung..tapi bagi aku die berhak tuk dapat review and pujian dari aku..

korang bole la deal harge terbaik dengan FIQRAH GLOBAL..
terjahla Facebook ngan Insta diorang ye..

good job bro..satisfied with ur service...


Tawfiq..bagi aku senang deal ngan die..
even bayar lebih sket..xbanyak mane pon beza dari yang menipu kami tu..
yang penting die berusaha jugak dapatkan tiket tuk kami..
and die bagi timeline before subuh dapat..and yeap..memang dapat before subuh tu...

yang aku lagi puas hati dengan "Fiqrah Global" ni..
sebabkn masalah lewat sampai Singapore..kitorang mintak die arrange tukar date lagi sekali..
actually kalau xdapat pon xpe..tapi he manage to arrange for that...
alhamdulillah..next time sape nak g USS aku 100% akan recommend Fiqrah Global ni...
thanks tawfiq sebab layan kerenah kitorang and sanggup tolong even last minute nye deal...

kami doakan  Fiqrah Global terus maju and berjaya...
will recommend your service to others...

kadang2 message nak deal kemain manis..
sampai masanya kita balik yang merana..
so, be careful kalau deal ngan agent yang bagi harge murah sangat dari orang lain ni..
sekian, story yang aku sanggup taip panjang2 tuk luahkan ketidakpuasan hati aku..
and yang penting tuk aku review special pada Fiqrah Global!!!

pppsssttt: put urself in my shoes then u know la..

 



4 comments :

  1. nasib ada your review..i tgh2 cari2 tiket ni and tgh deal with Tawfiq ni jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. don't worry Tawfiq ni saye recommend sangat2..
      senang deal dgn die and yg penting subuh2 pon die still reply..
      have fun.. :)

      Delete
  2. Bole bg hint agent mna yg bt mcm tu sbb ada deal dgn 1 agent ni n bru nk review ig yg awk bru bg ni.. n kalau tourist pass hrga dia brapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hint die...harge memang murah dari agen2 lain yang jual tiket USS..
      die jual memang murahla.. RM175..
      tp ngn Fiqrah Global ni mahal bape ringgit je..tp still below rm200 lg..
      yang penting bertanggungjawab..biar mahal sket pon..

      Delete