Tuesday, 15 March 2016

TRAVELOG SABAH: PENGINAPAN DI KK & KUNDASANG

4 comments

assalamualaikum...yess... i'm back..
ok..kali ni review tuk accommodation area Sabah... 
so, xpayah nak review sume resort,bilik or chalet yang ade la ye..
sebabnye dah tentu2 saya g nak menginap kat 2 tempat je..
satu area KK and satu lagi area Kundasang...

ok nak dipendekkan cerita, kat KK kitorang duk kat Marina Court..
yang ni actually ade contact dari kenalan jugak..
so, deal punye deal, rate lebih kurang dengan booking online kat booking.com kalau xsilap..
baik amik terus kat die..duduk dulu baru bayar kekdahnye...
kitorang dapat rate RM 260/night..

for me, rate ni standard la..nak dibandingkan dengan online memang lebih kurang sama...
and worth sebab ko duk tengah2 bandar KK tu...
nak g pasar philipine, night market, waterfront, even nak g snorkeling pon naik dari kat pasar je..
senang cite memang duk tengah2 la kalau duk sini..
nah..bagi yang nak deal plak ngan Mr Donald ni saya kasi contact senang...


MR DONALD - 014 679 3303

betul2 ngadap mall Oceanus

middle room
oppss..lupe nak cite...apartment ni ade 3 bilik...
so kalau ikutkan lebih2 selesa tuk kami berlima..
master bedroom je dah besar..middle room macam kat atas..
and satu bilik lagi 2 katil single..tu xkire lagi ruang tamu die..
siap complete astro and WIFI ok...sennag nak gosip..hiks...
bagi saya if korang datang dalam group yang ramai memang bole sangat nak duk sini..
nak tido depan TV pon sofa kemain empuk lagi...so..recommended!!!!!!!!!!!!!

ok..beralih ke penginapan di Kundasang plak...yang view superb ni..



yang ni xde kenalan sape2...yang ni sendiri search and google..
duk bace review 1 blog je saya jumpe cite pasal tempat ni...
and kalau nak booked rajinkanla call ye..tapi service tiptop..
yang penting tuk saya time nak booked tempat ni adalah die dekat ngan Dairy Farm..
yela..nak kejar view Gunung Kinabalu sebelum tertutup ngan awan kan..
nak contact??

call je senang...FB pon diorang ade..
time sampai tu nganga tengok view die...
ni xyah ke Dairy Farm leyh dapat view Kinabalu...
rase cam rugi je duk semalam je kat sini..best oiihhh...
nah kasi korang tengok jela view kat sini..
dari bilik je dapat view gunung..yang best bukak tingkap je pandang Gunung Kinabalu tuuuu...

bilik ngadap2 camni..siap ade coffee table view gunung ko...

bangun pagi dapat dah view Gunung Kinabalu

ni view dari receptionist..
so, kalau nak tengok view lebih lagi g la try usha FB die k..


xnyesal la duk sini..service pon cepat...
bilik kitorang dapat RM 100/night...
ade 2 bilik..toilet in each room with heater..tu penting..sejuk nooo...
TV with astro..sekian...

so, korang leyh la nak refer sket2 nak duk mane yang berkenan tu..
bagi saya puas hati sangat duk kat 2 tempat ni...
ok..wait for my next entry k..daaaaa








4 comments :