Thursday, 19 November 2015

REVIEW: ACTIONCAM SJCAM 5000 WIFI

4 comments

assalamualaikum sume....

ok..kali ni post nak review pasal my new toy in house...
mule kenal SJCAM ni bile ternampak review kt Instagram..
macam tak pernah dengar eyh??tapi percaya la..ramai yang dah gune kamera ni..
even diorang dah ade komuniti diorang sendiri kat FB..

nak tahu lebih lanjut pasal kamera ni??
g join  SJCAM Community Malaysia atau ActionCam Group
kat sane korang leyh dapat input and bole bertanya tuk dapatkan kepastian...
bukan setakat SJCAM...semua Action cam pon berhimpun dalam satu group tu..
so..korang leyh try dapatkan info dengan diorang..

actually SJCAM ni dah banyak model yang dikeluarkan..
depends on what features yang korang minat..
ade yang lebih pada gambar dan ade yang more to video..





last2 decide beli SJCAM 5000 wifi...


merah menjadi idaman hati..
FEATURES:
  • 2.0 inch Ultra HD screen
  • HDMI HD output and AV video output
  • Vehicle-mounted recording
  • Detachable battery that is easy to replace and prolongs your SJcam sj5000 wifi action camera’s service life
  • Recorded in MOV format
  • Multiple video recording formats: 1080P 720P WVGA
  • Multiple photo shooting modes: Single shot
  • Video encryption enabled
  • SJcam SJ5000 wifi camera Support storage cards up to 32GB maximum
  • Water-resistant up to 30 meters under water.
  • The waterresistant casing allows you to film fascinating water sports with underwater camera.
yang best pasal kamera ni adalah macam GoPro jugak..
menggunakan Chipset Novatek..
so, memang boleh challenge la GoPro sebenarnye...
and die nye model keep upgrading the software...korang kena alert la...
so,lepas wat research yang meyakinkan..cewahhh...
finally, aku rase puas hati ngan offer yang satu Instagram ni bagi...
pagi ni wat payment..esok tengahari korang dah dapat...superb...hahaha
g usha Insta ni..trusted seller...
and yang penting original k... (banyak fake dijual..wat research betul2)
aku pon nak jawab satu2 tak pandai...
korang g la wat research sket kt insta die...
kat situ korang leyh bandingkan yang mane memenuhi kehendak korang..
diorang pon ade jual GoPro tuk yang ade budget lebih tu...
all in all, SJCAM ni worth to buy...sebagai pilihan kedua selain GoPro..
but for me, not bad..even tgk comparison pon SjCam ni tak kurang hebatnye berbanding GoPro..
so, why not la kan...

tuk menggunakan kamera ni through ur phone, korang kena install apps die..
kat Playstore setakat ni yang aku rase sesuai ngan hp aku adalah SJCAM HD..
juz connect kn wifi kamera ngn hp korang...
don't worry..sume ade dlm manual yg korang dapat bile beli..hihi

so,meh belanje sket hasil kamera ni..



night view without filter...

now..u can edit like a pro...



my first try lepas dapat..


first try underwater...not bad..


pada aku...kalau korang tanye experience..
terbaik...14mp punye kamera kot...malam punye view pon tak mengecewakan...
pasni tak yah nak gune kamera hp sangat...hiks..

akan menyusul lepas ni more review underwater gune kamera ni...
dimana??tunggguuuu...






4 comments :

  1. yeayyy insyallah bulan depan nak beli seketui hehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha...instinct kita samalah tu....akak py simpan dulu...belum ada mood nak try lagi...kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...bahaye ni instinct same kak..hiks..
      cptla review experience dh gune..haha

      Delete