Friday, 14 November 2014

BAJET HOLIDAY: BALI DAY # 1

11 comments
salam...
ok hari ni dah bole start cite day 1 kat Bali..
straight to the point trus k..
ok..18 august...tgk2 calendar..hamik ko!! 
our flight jatuh pada hari ahad..means memang kne amikla cuti..
and the best nye adalah aku bru je join new company..
alamatnye memang unpaid leave laa..hadap jela kan..

so ni la salah satu risiko yang korang have to face bile booked tiket awal2..
name pon nak bajet holiday..kne la slumber je..
and lg satu kena la slumber and sanggup hilang duit sebab xleyh nk g bile date tu smpai..

ok..senang meh aku kasi tentatif hari 1st yg dah aku roger pak isme awal2 tu..





 18 augustus 2014
*pick up in airport at 3 pagi
*start at 3 pagi to lovina
*by boat to see dolphin idr 120.000/pax
*Banjar hot spring
*Git-git waterfall
*bedugul
*fruit market
*jatiluwih
*tanah lot

haaaa..hamik..jgn terkejut tgk program start pg2 buta tu..
disebabkn kitorang pnye flight mlm..so smpai sne dh tgh mlm..almost 1am cmtu..
so..sampai2 je anak buah pak isme trus pick up and bawak kutorang ke lovina..
ya ampun..jalannye xyah cakapla..dh lebih kurang same dgn jalan bukit putus kat n9..
pening ngan xcukup tido lg..ngan pening duk dalam van lagi..sabo jela..

so program kat bali start dengan menikmati sunrise bersama dolphin...weee..syokkk!!
 then program berjalan mengikut tentatif..


comey sungguh dolphin kat sane..


hot spring: jalan2 rendam kaki je..
git2 waterfall: menyusur hutan sket..waterfall memang superb..


git-git waterfall...


bedugul: masuk amik gambar je..

then, seharian xmandi tu come to the main program...
Tanah Lot...



tanah lot..


the best place and scenery ever!!
rase tak cukup even duk lame kat situ..


projek memikat suami..aik??hihi


tp disebabkan jarak semua tempat ni jauh2..
so lepas tanah lot tu memang terus balik ke hotel tuk check in..kaann..dah petang baru check in..
fuhhh..seharian..xtido..xmandi..memang superb..enjoy sungguh..
dah check in sume..mandi siap sudah segala bagai..kitorang keluar balik cari makan..
lebihnye pada g ukur jalan sebenarnye..huhu
sudahnye makan burger king je..sebab tu yang confident diakui halal..

tapi kuta ni boleh dikatakan hidup time malam..
so malam memang happening la area kat sane..
and kedai halal kalau nak cari g je masakan padang..diyakini halal..
and sebelah hotel pon ade..so senang nak makan..


** cost details, please pm me k.. :)
 


11 comments :

  1. Hi TS..salam perkenalan too. :)

    P/s: Rasa cam pernah kenallllllll jer...blogger lama tp blog baru kah??

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo...yeke??terharu rse..
      sy ni baru je nak berblog blk..
      tq singgah..

      Delete
  2. hye Salam perkenalan TS... selamat berblog... Best tak Bali? akak tringin gak nak gi, tapi tak tau bile, heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq singgah kak...
      Bali?? the best!!!
      rase nak repeat ke sne..

      Delete
  3. bali ni one of iols pya wish list ntah bila nak p sn huhuhu
    thx sggah n drop komen..dtg2 lah sllu ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. weee....kena fulfill wishlist tu cpt tu..hiks

      Delete
  4. ieyla kan kan kannnn................... akak datang baca baliiii..... nnti nak pergi.. macam syok je tgok dolphin tu? ade si supir duk aturkan , tapi akak cm malas, tapi bile tgok ieyla pergi mcm bestttjeeee huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..ramai yang ke bali tp terlepas g tgk dolphin...
      rugi la dtg sne tak tgk dolphin kak..hihi..
      tp kena tahan sket r nk ke situ...jln bole mengundang muntah segala bagai..hiks..

      Delete
  5. nak tahu budget la. boleh pm x? TQ :)

    ReplyDelete