Tuesday, 16 December 2014

TRAVELOG PENANG: ROTI CANAI TRANSFER ROAD

12 comments

salam sume....
wehuuuu...try menyempatkan diri nak siapkan post seterusnya nih..
amacam nasi kandar??haiihhh...jauhnye la penang kan...
kalau dekat mau melambung2 lagi berat aku nih...

bab makan2 ni kalau kat Penang memang xabis la kalau nak cite...
sambil cite pon boleh terliur...
so..gambar yang dah di edit akan keluarla post nye dlu kekdahnye...
kali ni kite cite menu breakfast merangkap second breakfast sbenarnye...
kalau korang cari review makan2 kat Penang sure jumpe pasal kedai ni...
and one of the reasons yang kitorang pilih hotel tu adalah sebab dekat ngan kedai ni...





tadaaaaa....

KEDAI ROTI CANAI TRANSFER ROAD

kalau nak cari signboard kedai ni memang takkan jumpe la..
so,nak senang cari...korang gune Waze cari Jalan Transfer, Georgetown..
and kedai ni tepi jalan je...so memang senang nak nampak and kenalpasti..hehehe...
time duduk makan pon kete lori sume lalu lalang je sebelah korang...tapi xyah risau la..haha




nk makan sni kena la bersabar sket nak cari meja kosong...
bab order kejap je sampai..so xpanas sangat menunggu...
so..dapat duduk terus panggil ane yang lalu lalang tu tuk order...
kalau tengok sebelah kedai roti canai tu plak ade roti bakar..
dengar2ye sedap..huhu..



sebenarnye time g sni kitorang baru je lepas breakfast kat hotel..
so, order pon satu je roti canai..share berempat...kononnye sume kenyang lg....
and specialty nye kat sni...mntak roti kosong...ko tgk kuah kari die...
sampaikan xnampak dah roti nye...
and rase die...ya ampun....sampai ke skrang teringat...


biar comot tapi rase superb..

duk rase sorang sket....fuhhh...mane nak cari jalan transfer kat sini eyh??hihi
ayam die lembut...kari die macam campur dengan sambal...
pedas..lemak..sume cukup la..
haiiihh...macam rancangan JJCM la plak..hahaha...


meleleyh tgk..

lepas ngadap roti canai tu nampak plak roti bakar tepi tu...
mesti kena try ni...dtg jauh kan..kena la rase..
order pon satu set je..kongsi 4...
almaklumla second breakfast dah...
Ya ampun rase roti ni...lain macam...yang buat sedap adalah telur half cook atas roti tu..
and time bakar pon roti tu dah sapu mentega...so lembut je..
haiihh...korang kena g rase snediri la nak tahu cane...hihi


licin ko...

final picture kasi belanje korang nak bgthu rase roti canai ni cane...
superb!!! rse nak g repeat..tapi jauh....
licin...nak order lagi satu takot xbergerak..haha
so,ni antara tempat yang wajib g la kalau ke sane lagi satu hari nanti...hiks..
amacam??/menjamu la mata ye..hihihi..

pppsssttt: next entry pon mampu nak wat korang terliur...wait aaa...



12 comments :

  1. wahhhhhh terliurrrr sbb tgh lapar hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..kami yang xlapar pon terliur tgk..kikiki

      Delete
  2. nilah tempat kenangan abadi ms kapel dulu
    sllu mai sini mkn...
    bln lepas bernasib baik dpt mengenang kembali nolstagia tu ekeke
    sedap giler...roti canai tu lau campur gulai daging..daging seketul wallahhh hahahah mabuk terus haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuiyoooo....glad to feel ur memories here la kak...
      kalau dekat ni mau tiap minggu g nih..hiks

      Delete
  3. sape la tuan punye travelogsunyi ni... huhu... mmg menggodala tgk kari ayam merah tuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite kenal...hihi...
      tergoda kan tgk kari tu,,hiks

      Delete
  4. woww!!! ini sedap. mmg syurga makanan jee.

    ReplyDelete
  5. roti canai transfer yea... ramai dah try mkn telur half cook ni yea... sdap ekk... lalalalalaaa... bile turn akak nak rasa ni...

    ReplyDelete