Monday, 15 December 2014

TRAVELOG PENANG: NASI KANDAR LINE CLEAR

10 comments

salam sume...
finally sempat gak curi mase nak update...
busy sket last2 year ni..plus mood swing2 gitu...hukhuk..
meh la kite sambung sket travelog kat Penang yang xabis lagi ritu...

so...kali ni dah start travelog makan2...
fisrt tempat makan yang kitorang terjah adalah Nasi Kandar Line Clear...
sape yang xtahu kedai ni??
kena g sane la nak kasi tahu restoran yang femes amos ni..huhu




tadaaa..jangan terkejut tengok restoran ni simple je...
keai selorong je...tapi xsusah cari...
make sure on kan waze korang...hihi..


Line Clear

masuk2 je kedai ni nampak clear lagi...
punye la xnak berebut kononnye...tapi sebab service pon cepat so memng xdela menunggu...
and korang xyah nak beriya order...
lambat ckp..org belakang dlu dapat t...hihi


kepala ikan
masuk je nampak kepala ikan ni..
mak aiii...hari 1st...xsanggup nak tanye bape hengget...hahahaha


1st lunch at Penang

sotong sedap
service cepat...and makanan superb...
so...overall terbaik la dapat lunch kat sni....
kalau dah name nye Nasi kandar...so xleyh lari la dari RM 10-RM 15 sepinggan..
tengokla korang makan ape...
kalau amik ayam ngn sayur cmpur kuah2 sume xdela sampai RM10 pon...

tapi memang berbaloi la nak rase pure punye nasi kandar kat sini...
sampai ke ari ni terasa2 sotong tu...aarrghhh..hihi...
tips nak makan and rase sume benda kat sini...order jangan same dengan yang lain..
amik lain2 menu..then rase sorang sket...hehehe

ok...pasni nak kasi korang tengok menu yang lain plak..
stay tuned!!!

10 comments :

  1. sedapnyaaa. terliur tengok. nak pergi penang sekarang . hahah

    ReplyDelete
  2. Saya orang Penang tapinye baru sekali merasa nasi kandar Line Clear ni. Huhu. Memang meleleh air liur tengok kepala ikan tu...tanya dulu RM sebelum ambik kang terkejut hehe. Apapun nasik kandar Penang mmg best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. syokla jd org Penang..senang nk g...
      time dah gaji bole la amik xtnye hare kepala ikan tu..hiks

      Delete
  3. lohhh rmi sggh yg mai penang suka beno ngan line clear
    paling masyukk sedap giler ns kandar
    nasi kandar kapitan
    nasi kandar deen jelutong
    nasi kandar little india
    nasi kandar kampung melayu
    terbaik dr ladang wooooooooooooooo

    ReplyDelete
  4. tu je satu kedai saya try nasi kandar kak...
    yang lain xsempat...huhu..
    tp memang sedap..

    ReplyDelete
  5. skali makan bape ni??kalo tgh masyukkk takde hal dik.. akak belasah je, sedap kan.. ngap ngap ngap!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgklaaa...kalau ayam standard mamak nye harge kak...
      tp memang worth to pay laaa...

      Delete