Monday, 13 February 2017

TRAVELOG JOGJAKARTA: FULL ITIRENARY AND BUDGET 6D5N YOGJAKARTA, INDONESIA

10 comments

Helloooo...
wehuuuu...i'm back....lame pulak pergi bercuti kan...
ok..for this year, masuk bulan Februari baru dapat berjalan...
so far..superb experience and moment sebagai good start tuk 2017 ni..
maybe ramai yang share iti Jogja dah kan..tapi for me trip aku ni rare sket je sebab lepak semalam kat Dieng..
one of a must visit place kt Jogja yang jarang orang g... 
and tak ramai yang review pasal Dieng..tapi still ade la..

fuuuhh...siap jugak full iti and budget khas tuk entrance + cost wajib kat sane..
kos untuk makan and kos2 lain korang nak shopping pandai2 la buat kire2..
sebabnye kos yang tu sure berbeza ikut nafsu berbelanje masing2 ok..hiks..
and budget yang aku share ni adalah sharing cost for 5 pax...
so makin ramai korang g makin murahla jadinye..

 
Highlight tuk trip kali ni...

Full itirenary tuk 6 hari kat sane..
kos sume adalah kos per pax..if nak tahu total just multiply with 5 ok..

Day 1. 07/02/2017 
Pick-up Service Airport 11.15am 
- Chicken Church  25k/pax
- Drive ke Dieng Plateau3.5hours 
- Overnight in Guest house Puspa Indah (Dieng) 180k/pax (1 night)


Day 2. 08/02/2017 
Pick-up at 03.45am 
- Sikunir Golden Sunrise
- Dieng Plateau Tour (Sikidang crater, Arjuna complex Temple, View Telaga Warna from Batu Ratapan Angin ) 
- Klinik Kopi (kopi tanpa gula dan susu) 20k/pax - not recommended
- Hotel Wayang Homestay 206k/pax - for 3 nights

Day 3. 09/02/2017 
Pick-up at 07.30am 
- Cave Tubing Goa Pindul - 110k/pax
- Timang Beach Ojek- 50k/pax
- Timang Beach Gondola - 200k/pax
- Lobster 1kg + tempe+ drinks + ulam - 100k/pax
- Shelli Coffee
- Alun Alun Selatan (naik kereta berhias) - 8k

 Day 4. 10/02/2017 

pick-up at 03.45am 
- Sunrise Jeep Merapi - 90k/pax
- Watercastle - 20k/pax
- Parangtritis Beach
- Gumuk Pasir
- Malioboro

 Day 5. 11/02/2017 

pick- up 03.45am 
- Punthuk Setumbu Sunrise - 30k/pax
- Borobudur & Prambanan Temple Package- 208k/pax
- Camera House - free photo kat luar
-Tebing Breksi - bayar seikhlas hati
- Hotel Mawar Asri - 98k (1 night)
- Malioboro Night Life

Day 6. 12/02/2017 
 - Free & Easy at Pasar Beringharjo & Malioboro
- Drop Airport Yogjakarta

TOTAL COST 6D5N
Entrance:  RM 300
Hotel + guide at Dieng : RM162
Supir 6D5N Transportation : RM 200
Flight Ticket : RM 130

TOTAL COST: RM 792 

pssssstttt: will review every place yang ade dalam iti dalam entry seterusnye ok.. :)



10 comments :

  1. salam dear....

    lamaaaa akk tak menjejak ke mari...

    rajen cik adik travel skrg ni... bestnye....

    thanx for sharing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmslm kak...
      lame kan tak borak..hihi...
      ade rezeki sket bole la travel kak..hihi

      Delete
  2. Murahnya flight ticket

    ReplyDelete
    Replies
    1. time promo free seat tu dpt grab...
      xplan tp tgk murah cmtu trus grab je tiket dlu.. :)

      Delete
  3. Salam. hi. kos supir yg RM200 tu untuk seorang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmslm...ye sis..
      sebab kami g 5 orang..so total supir tuk 6 hari tu RM1000..
      jadinye sorang RM200 je tuk kos supir..

      Delete
  4. hi..boleh saya minta contact no.supir yang kamu guna semasa di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haritu deal dengan Pak Ekoputro Rahmawanto
      tak pun boleh WhatsApp +62 81215686383
      ni nombor die ni..

      Delete
  5. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
    (pakej lain sila whatsapp)

    Day 1
    ● Tebing breksi
    ● Kotagede (kilang silver & chocolate)
    ● Sandboarding Parangkusumo
    ● Parangtritis beach
    ● Manding (leather arts)
    ● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

    Day 2
    ● Merapi lava tour (sunrise)
    ● Borobudur temple
    ● Kalibiru

    Day 3
    ● Timang beach
    ● Cave tubing pindul
    ● Pinus Forest
    ● Bukit bintang

    Day 4
    ● Drop off to airport

    Harga bermula dari:
    RM 602 (ALL IN)*
    RM 452 (exclude hotel)*

    *kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
    * kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal

    Pakej termasuk
    ● Private kereta / van AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
    ● Pick up & drop off airport
    ● Hotel *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
    ● Supir / Pemandu
    ● Makan supir
    ● Parking
    ● Semua entrance fees sesuai itinerary (include Borobudur entrance fee $25 (Rp 325.000)
    ● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
    ● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
    ● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
    ● Air mineral
    ● Insurance

    Exclude:
    ● Flight Ticket
    ● Airport taxes
    ● Gondola ride bilamana pergi timang
    ● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
    ● Menu tambahan untuk dinner / lunch
    ● Tips untuk driver (seikhlasnya)

    Note:
    Harga dapat berubah setiap masa
    Harga tidak berlaku bagi high season

    >>> Untuk pakej pelancongan jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
    >>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
    >>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

    Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.


    Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb



    ReplyDelete