Monday, 7 March 2016

TRAVELOG PULAU PERHENTIAN : DAY #3 KINCIR ANGIN

No comments

wehuuuu...assalamualaikum....
finally sampai pon tuk entry hari last kat Pulau Perhentian ni...
actually xde ape sangat nak baut kalau korang dah duk kat pulau..
so, 3 hari tu maximum la tukduk kat pulau ni...

ikutkan plan memang nak free kan satu hari tuk kitorang g bergambar kat windmill
ramai yang terlepas nak ke sini mungkin sebab xbape nak famous kot tempat ni..
and yang sedihnye tempat ni kurang diberi perhatian lagi2 bab tangga yang banyak dah reput..
so, be careful ke sini ok..

hari ketiga kami kat sane, ombak dah start mengganas..
so, jangan berharap sangat nak naik water taxi ke sini..
if ombak ok memang ade la bot yang bole hantar ke sini...
so, alternatif lain and memang kitorang dah plan awal2 adalah trekking..







nak trekking pon korang kena make sure ade guide yang tunjukkan jalan..
yela, macam yang aku cakap tempat ni xberapa nak famous sangat, so trek die pon xbape nak jelas..
kirenye dari pantai korang kena lalu ke area long beach..
masuk ke dalam hutan sket baru leyh jumpe trek die betul2..

alhamdulillah...ade abg kat kedai makan tu sudi bawakkn kitorang...
die tunjukkan jalan je sampai atas..then turun nanti pandai2 kitorang la..
lagipon hari tu hari jumaat..




basah gak baju naik ke sane..

tapi bile sampai atas...subhanallah...
tak terungkap view kat windmill ni....
ade la dekat sejam gak kitorang lepak kat atas ni...orang pon xde..kitorang je..
tapi bile tengok ombak kat bawah tu..ngeri oihh....


hilang penat...


ombak kat bawah mengganas..
habis penat sume kat ats tu, kitorang gerak turun balik...
kali ni amik jalan tepi pantai betul..saje nak lalu long beach yang femes ngan fire show tu..



long beach kena amik long panorama picture la..haha

lalu gak beach bar yang hidup time malam ni...
yela, nak melepak malam2 tidak la..


order plezz... :)

balik terus lunch kat Ewan's Cafe...yang ni best..
kemain lame melepak kt situ...abis lunch siap tea time bagai...
tapi bagi aku memang cafe ni terbaik kat pulau tu...
gambar??lupe plak nak snap bile dah lapar..hihi
must try drink kat sini..mango juice.. :)


habis makan sume terus balik bilik...
malam kitorang keluar ke kedai makan selalu tu tuk free BBQ...
normal bbq...macam xbape heaven sangat pon bbq..hampa...
malam tu incident digigit scorpion and one of our members warded kt klinik pulau besar...
tapi pg esoknye dah discharge..yang tu memang memori sungguh...
so, esoknye normal day, check out and jalan2 area KB..
other than that, xde ape selain dari flight delay...

ape2 pon..trip ke Perhentian ade memori dan kepuasan die tersendiri...
standardla kan..lain trip lain la kepuasan yang kite cari...
yeayyyy...trip success...
wait for my next trip k...


pppssssttt: berjalan selagi diberi peluang...


No comments :

Post a comment