Thursday, 3 March 2016

TRAVELOG PULAU PERHENTIAN : DAY #1

No comments
Assalamualaikum....
fuuhhhh....kemain busy lepas balik bercuti..
so, arini curi mase sket tuk update day 1 Pulau Perhentian..

trip kali ni patutnye family trip nye cite..
tp atas sebab yang xdapat dielakkan, dari 9 orang yang booked jadi 5 orang je..
tu pun ade penambahan lain dari booking flight asal..
so, 3 org dari N9 and 2 org dr Pahang...

hari kejadian...
pagi2 tu kitorang booked teksi je ke airport...sampai sane menunggu lagi sorang yang kononnye kata kami2 ni dtg awal sangat..
last2 adegan mengejar gate la jadinye yang sorang tu kan..rasekan..haha
yang kawannye yang xpernah kitorang jumpe tu dah same2 lepak dulu ngan kitorang..

flight sampai Kota Bharu kul 12 lebih camtu...
sampai airport je van dah tunggu siap..
hurmm...tuk contact driver korang leyh refer SINI
dari airport ke Jeti Kuala Besut ambil masa sejam jugak nak sampai..
so around 130pm camtu sampai jeti...
kat jeti pon bot dah menunggu..yang ni dah siap pakej ngan chalet tu..
so, kitorang akan dapat update pasal bot sume dari owner chalet...
sangat membantu as dia akan continue update through msg and whatsapp..





after naik flight, van..ni pengangkutan air plak..complete..
naik plak bot ke Pulau Perhentian...ambil masa dalam setengah jam jugakla..
melambung2..ombak kuat gak...
finally...weee dah sampai...


weeee...geram tengok kaler air tu..
tengok je clear water ni rase nak terjun terus...
seb baek waras lagi..kang basah beg aku tu nak pakai ape??haha
turun bot terus g lunch dulu...
tu pon budak chalet dah tunggu nak guide kitorang ke chalet...
pung pang pung pang...ok smpai chalet, check in, lepak2 jap..tukar attire..
aik?? nak kemane?? terjun laut la weyh..hahaha



binatang pertama kami temui..kekeke
berendam tunggu sunset..


cantik sangat...depan pintu bilik je ni weyh..


fefeeling sket..hihi
 abis cite petang tu, lepak kat bilik je malam macam bosan sangat...
so, ajak budak chalet keluar ke jeti nak dinner...
diorang pon ok..kemane kitorang nak g die teman je..

abis dinner ingat nak g tengok fire show, tapi hampa..
abang yang buat show tu ade je kat kedia makan tu..
sebabkan kitorang g tu tengah ombak kuat, so fire show xdela...
kang xpasal2 terbakar plak misai abang tu..hihi

so, nak puaskan hati jugak, budak2 tu teman kn kitorang ke long beach..
kenala trekking sket nak ke long beach ni...
tips nye..bawak torchlight..nanti leyh lompat2 bile nampak katak..kekeke


full moon long beach
 ombak kuat betul...dah depan mata malam2 camtu takot plak...
macam2 terpikir...adoiii...
lepak jap kat situ then kitorang balik chalet tido...
sebab esoknye nak bangun awal...snorkeling time...hihi...


pppsssttt: alhamdulillah dipermudahkan segalanya buat kami kat sane...

No comments :

Post a comment