Tuesday, 18 November 2014

BAJET HOLIDAY: BALI DAY #3

8 comments

salam....
lambat sket entry tuk part 3 ni..
semalam xsihat...so terganggu sket mase..hiks..
so..ade sape2 nak plan bercuti lagi ke hujung2 tahun ni??
for me..ade lagi vacation..

so,kalau nak budget..g within malaysia pon ok..
malaysia pon banyak lagi tempat tak khatam...
yang tu kite tunggu next travelog k..
ok..let see day 3 punye tentatif kat Bali..




20 august 2014
*denpasar,(bajre sandy,mall)
*pendawa beach
*garuda wisnu kencana culture park
*padang-padang beach
*uluwatu(sunset & kecak fire dance)

pagi hari second last tu menyaksikan 2 orang rakan travelog dah xsihat..
berjalan sakan agaknye...demam 2 orang tu..
so..nak xnak yang 2 orang jela g berjalan...
macam xsyok kalau xcukup korum sebenarnye..
jadinye tentatif yang ade tu kami tukar..beach2 sume x g..

so kami decide suh pak supir g dekat2 je..
end up kami ke "Monumen Bajra Sandhi"
lebih kurang macam tugu tapi besar lagi la...cantik..
and kat dalam macam muzium sket...


Monumen Perjuangan Bali

lepas dari g monumen tu kitorang decide balik hotel tgk 2 orang yg xsihat tu..
disebabkan diorang xbape nk sihat lg..so kitorang juz lepak kat hotel..
lunch pon tapau je nasi padang sbelah hotel..nyuumm..
petang tu baru pak supir amik blk...
maunnye nak lepaskan xtvt ptg..
tempat wajib plak tu.....

uluwatu

petang tu kami ke uluwatu...
mengidam sungguh nak ke sini...
scenery kat situ...subhanallah..cantik!!
tapi be careful ngan monyet2 ganas kat sane..hihi
and lepas amik gambar kat situ aktiviti wajib adalah melayan "kecak dance"..
kecak dance ni kat uluwatu tu jgk...cuma kne jalan sket naik ke atas bukit..
nak tahu tarian ni pasal ape..korang kena g tgk sndiri..hiks
alahai..nyamannye rase duduk kt situ layan sunset sambil tgk drama yang sangatla happening...
tapi kena rebut gak tempat..nak view sunset nye pasal..

kecak dance
seram jgk lame2 tgk tarian tu..
dari cerah smpai gelap baru abis..then,abis je kecak dance tu dah gelap la kan..
xtahu dah nak ke mana..then pak supir ajak g dinner kat tempat wajib kalau pelancong dtg kat sne..
kitorang lunch kat "Pantai Jimbaran"
not bad la...dinner tepi pantai..maun xsyok..
tapi sebab 2 orang tu xsihat..kitorang balik awal..
tapi....

yang 2 orang lagi xpuas2 jalan tu g la merayap kat tgh2 bandar Kuta tu..
xde ape pon..happening tgk live band..layan 4D movie..
pastu balik..packing2 barang sebab esok dah nak pulang ya buk..

>>>>tunggu last part plak eyh..


8 comments :

  1. kalau ada rezeki next year holiday nak jugak ke seberang.. apapun nice story

    ReplyDelete
  2. Wah! Vacation to Bali! Teringin gak nak ke sana.

    ReplyDelete
  3. uols pergi bali ni amek pakej mana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakej slumber kak...
      flight,hotel sume booked sndri cri time promo and research tgk mne yg murah..
      cuma amik pak supir kt sne je..
      klu nak details bole je email sy.. :)

      Delete
  4. ade contact senang kan... okey la nnt roger TS ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...contact sume ade..
      klu nak tentatif siap sume pon bole..
      pape roger je kak.. :)

      Delete