Thursday, 9 May 2019

TRAVELOG HUA HIN : FULL ITINERARY & BUDGET 4D3N

No comments
Assalamualaikum...salam Ramadhan...
alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk bertemu Ramadhan tahun ni...
blog ni pun dah bersawang menunggu entry nak masuk...haha

so, before Ramadhan hari tu merangkap birthday trip..tak g jauh pun...
tu pun last minute sebab tiket promo...
so where we go???
HUA HIN

standard la...bace blog banyak nye sebab nak dapatkan iti dengan kos2 yang penting..
so, aku takyah nak membebel sangatla kan..anything yang korang nak tanye boleh drop komen k..
acah2 la sangat macam ramai yang bace blog ni..hahaha

DAY 1 (24/4/19)
check in hotel Hua Hin Paradise Boutique House
Hua Hin train station (lunch halal in front of the station)
Plearwarn Market 
balik hotel jap sejukkan badan..
Seen Space
Hua Hin Beach
Hua Hin Night Market

Plearwarn Market
Seen Space
Hua Hin Beach
DAY 2 (25/4/19)
Santorini Park
Camel republic
Malai Farm (mini zoo)
Swiss Sheep Farm ( yang ni tak masuk pun sebab panas sangat..
lunch sebelah Swiss Sheep ni ade restoran halal kat sini
Venezia huahin
Balik hotel
Hua Hin night market (dinner at Zubaidah Muslim Restaurant hujung night market)

Santorini Park
Santorini Park
Camel Republic

Malai Farm
Camel Republic

Venizia
DAY 3 (26/4/19)
panburi forest park
Rajabhakti Park
Bl├║Port Hua Hin Resort Mall (lepak sini sebab tak tahan panas membahang kat luar)
lunch at Cha Chak Bak nara (dekat dengan Mooz, tapi Mooz ala2 restoran orang have2) 
Tamarind Market
Cicada Market (2 market ni setakat perhgi jalan jalan tengok je..
Chatsila Nite Market& Hua Hin Night Market (yang ni tiap malam pergi)
dinner at Zubaidah Muslim Restaurant
Panburi Forest Park
Panburi Forest Park


DAY 4 (27/4/19)
lepak hotel je..
lunch at Cha Chak Bak nara
Check out and balik

KOS KASAR:

Flight Ticket Return : RM 148
Hotel 4d3n                : RM 100/pax
Rent Bike 3 day        : RM  80
Minyak for 3 days    :  RM 10 ( sebab dalam motor ade half lagi minyak)
Santorini Park          :  RM  19 (free 1 game)
Tiket Venezia           :  RM  38 (setakat bergambar je dalam tu)
Camel Republic       :  RM  20
Malai Farm              :  RM  13
                                  
so, just a simple trip sebenarnye...
basically Hua Hin ni more to photo lovers je...
and most of the places pun tak ramai pelancong yang mana korang boleh amik gambar dengan senang lenang..
Night market pulak..for me Bangkok still the best..
so, anything nak tanye boleh drop komen k...
sorry gambar banyak tapi xleh nak share banyak2 kat sini... :p 


No comments :

Post a Comment