Tuesday, 11 October 2016

TRAVELOG VIETNAM : DAY #3 MUI NE HALF DAY TOUR

No comments
yuhuuuuu...hamboii kemain lame nak tunggu update seterusnye kan..
i'm backkk!!! :p
ok..sambung entry tuk hari ke 3 kat Vietnam...
ikut pada tour, hair ke 3 kitorang akan gerak ke Mui Ne..
so pagi2 bangun kelaparan and siap2 tuk check out..

sambil2 tunggu bas kat bawah kitorang ngap la roti balance dari hari 1st tu untuk alas perut..
katenye kat Mui Ne seafood murah..hurrrmmm..jangan berharap sangat..kekeke
bas sampai and kitorang pon gerak ke Mui Ne...
it takes more than 4hours jugak tuk sampai ke sane..
naik bas biase..so hadapilah dengan tabah..view sepanjang jalan..superb..



sampai je sane korang akan turun dekat ofis tuk tour yang dah di booked tu..
letak tinggalkn beg kat situ and ade jeep datang amik kitorang..

1) Fairy Stream




kat sini kitorang jalan sampai kat batu2 ni je..
xlarat nak redah air tu g jauh2..
so, sampai sini pusing balik..hihi

2) Fishing Village


kat sini just turun and snap picture dari atas je..
view..superb and cantik...
nak turun bawah macam xmampu nak redah kepanasan tepi pantai tu...
tapi serius cantik kat sini...

3) White Sand Dunes




sampai sini seb baek tak hujan lagi..
so, bergambar la ko di tengah panas rembang tu...
macam xpernah jumpe pasir kan..
duk menggelongsor kt bukit tinggi tu lagi..hahaha

4) Red Sand Dunes


patutnye singgah sini..
kat sini la korang bole main sand boarding..tapi kena menapak jalan ke atas tu..
dan...panas sungguh...makanya kepenatan sume xnak g..
so, kitorang gerak la balik nak cari makan konon2nye...

maka, jalan punye jalan..sampai kat restoran seafood..
macam kat bagan lalang pon ade..hehehe..
tapi..was2 plak dengan tahap halal kat situ..memang seafood..tapi hurrrmmm..
so..we decided balik terus ke ofis mase mule2 sampai tadi..
tahan la kelaparan tu...

sambil tunggu bas ke Saigon sampai..kitorang jalan2 area ofis tu..
so, jumpe la pisang ni tuk alas perut sebelum sampai Saigon malam nanti...
huwaaaaa...lame tu weyh..

ni je yang mampu..

dalam kul 4pm camtu bas sampai...
naik terus zzzzzzz.....
bas ni akan singgah kt RNR yang xbape rnr tu kejap tuk dinner..
kami masih xjumpe makanan halal..
elok plak bas rosak..sejam jugak menunggu nak naik balik...


finally, sampai Saigon dalam kul 9 malam camtu..
terus check in hotel yang hari 1st kitorang check in tu..
menggigil nampak restorang Taj Mahal bile masuk lorong hotel..
letak beg kat hotel trus g makan..itu diaaa..jumpe nasi legaaa....
balik hotel,settle sume terus lelap....
see ya next day!!!


No comments :

Post a comment